DECÀLEG PER FORMAR UN DELINQÜENT


A Granada hi ha un jutge que s’ha fet molt popular per les seves sentències creatives, educadores i orientadores. Es diu Emilio Calatayud.
Ha publicat un llibre: "Reflexions d’un jutge de menors" en què insereix un
"Decàleg per formar un delinqüent".
Diu així:
1: Comenci des de la infància donant al seu fill tot el que demani. Així creixerà convençut que el món sencer li pertany.
2: No es preocupi per la seva educació ètica o espiritual. Esperi que arribi a la majoria d’edat perquè pugui decidir lliurement.
3: Quan digui paraulotes, rigui-li les gràcies. Això l’animarà a fer coses més gracioses.
4: No el renyi ni li digui que està malament quelcom del que fa. Podria crear complexos de culpabilitat.
5: Recolliu tot el que ell deixa escampat: llibres, sabates, roba, joguines. Així s’acostuma a carregar la responsabilitat sobre els altres.
6: Deixi-li llegir tot el que caigui a les seves mans. Cuidi que els seus plats, coberts i gots estiguin esterilitzats, però no que la seva ment s’ompli d’escombraries.
7: Discuteixi sovint amb el seu cònjuge en presència del nen, així a ell no li farà massa mal el dia en que la família, potser per la seva pròpia conducta, quedi destrossada per sempre.
8:-Doni-li tots els diners que vulgui gastar. No arribés a sospitar que per disposar de diners és necessari treballar.
9: Satisfaci tots els seus desitjos, apetits, comoditats i plaers. El sacrifici i l’austeritat li podrien produir frustracions.
10: Posi’s de la seva part en qualsevol conflicte que tingui amb els seus professors i veïns. Pensi que tots ells tenen prejudicis contra el seu fill i que de veritat el que volen fer és fastiguejar.

"I quan el seu fill sigui ja un delinqüent, proclami que mai va poder fer res per ell".

2 comentaris:

eva_yam ha dit...

és boníssim teta!!!! et fa reflexionar molt!! petonets

Unknown ha dit...

bonnissim cerca els videos al Youtube en te de molt bons

enhorabona pel post